Recensies

Reacties publiek

“Indrukwekkend toneelspel, mooie sfeer, prachtige speelruimte, prima avond. Boeiend van begin tot eind! Net als het boek overigens!”
Alja Kiers

“Práchtige interactie, verhaal fantastisch weergegeven, diep onder de indruk.”
Dinette Koenders

“Erg leuke voorstelling. Ongedwongen en luchtig. Ik ben geweest. Voor geïnteresseerden echt de moeite waard. Dus gewoon doen.”
Karin Vlieger

“Heel mooi, integer en subtiel gespeeld. Het was heel bijzonder. Bedankt voor de prachtige voorstelling!”
Nanno Nanninga

“We hebben een leuke en emotionele middag gehad, de verhalen werden op goede, juiste en mooie manier neergezet.”
Dina en Johan van Maaren

“Toen ik het theaterstuk Koloniekak voor het eerst zag, vond ik het ontroerend om de mensen die me hun levensverhaal hadden verteld terug te zien in de gedaante van de acteurs. Sommige van mijn informanten zijn inmiddels overleden, anderen hebben nogal wat meegemaakt. Toen het jongetje Arie Egbers tijdens het theaterstuk werd gespeeld – op het omslag van het boek en op de poster staat hij als baby – moest ik al snel een zakdoek pakken. Zijn vader zat in het verzet en werd door de Duitsers afgevoerd naar Neuengamme. Na de oorlog kwam hij niet terug, zodat Arie en zijn moeder Veenhuizen moesten verlaten; een gezin mocht alleen in het dorp wonen als de kostwinner in de gevangenis werkte. Arie Egberts leeft nog, hij is de tachtig ruim gepasseerd, een dappere man die me dierbaar is geworden. Na de scène waarin hij als jochie rondliep, was ik niet helemaal scherp meer, daarom ga ik dit voorjaar opnieuw een voorstelling van Koloniekak bezoeken.”
Mariët Meester – www.marietmeester.nl

“Erg mooi gespeeld, grappig en ontroerend. De moeite waard!”
Sasha de Vries

“Gisteren naar de voorstelling Koloniekak geweest. Prachtig gedaan. Mooie personen die dit opvoerden en prachtlocatie. Ik heb mijn jeugd doorgebracht in Veenhuizen. Verscheidene verhalen ken ik nog.”
Cor Travaille

“Een indrukwekkende première gisteravond. Dank voor jullie mooie spel. Een optreden met veel herkenning dat van begin tot eind boeide.”
Henk van Riezen

Recensie schrijfster Annie van Gansewinkel:
Koloniekak

Artikel Roder Journaal
Theater in Veenhuizen

theatervoorstelling-koloniekak-veenhuizen-lr

Comments are closed.