Theater in Veenhuizen

Veenhuizen is een perfecte locatie voor theater. Ten eerste vanwege zijn unieke verleden en ten tweede vanwege de prachtige monumentale panden – de tastbare erfenis van dit verleden.

Theatervoorstellingen over Veenhuizen
Voor Koloniekak, een voorstelling over het leven in gevangenisdorp Veenhuizen, zochten we dan ook een monumentale speelplek. Coco Maria VeenhuizenDat werd de voormalige stoomhoeve, waar nu Coco Maria is gehuisvest.
Het theaterstuk speelt in het oude koetshuis van Veenhuizen; een schitterende ruimte die met veel oog voor detail en historie is gerestaureerd.

Gevangenisdorp Veenhuizen op toneel
Het toneelstuk Koloniekak is een bewerking van het gelijknamige boek van de schrijfster Mariët Meester. Ze schetst een fraai beeld van de twintigste eeuw in Veenhuizen, aan de hand van verhalen van (oud-) Veenhuizers. Zij groeiden op, woonden en/of werkten in het unieke justitiedorp.

De voorstellingen bij Coco Maria
De verhalen wisselen steeds van perspectief, zodat je als publiek het gevoel hebt dat je er ‘midden in’ zit. Dat gevoel wordt nog versterkt door het unieke decor: Coco Maria ligt op een historische plek.
De stoomhoeve en het koetshuis grenzen namelijk aan de monumentale herberg Jachtweide en aan de grond van het voormalige Derde Gesticht. Even verderop ligt de oude stoomspinnerij en -weverij. En zo telt Veenhuizen nog ruim honderd andere Rijksmonumenten.

Dagje uit in Veenhuizen
Het loont dus de moeite om uw bezoek aan de theatervoorstelling Koloniekak te combineren met een bezoekje aan Veenhuizen. Er is veel te zien en te doen.

Op de pagina’s Veenhuizen, Arrangementen en Links vindt u hier uitgebreide informatie over. Welkom ‘op de kolonie’!

100-fb

Comments are closed.